ATP

Drsný život tenistů! Uživí se pouze hráči TOP 100, tvrdí Australan

- Radek Štohl

Uživit se na profesionálním okruhu není nic snadného, což v uplynulých dnech potvrdil John Millman. Třicetiletý Australan mimo jiné uvedl, že pouze hráči TOP 100 se nachází v dobré finanční situaci. Vše jde ruku v ruce s jistou účastí na grandslamech.

John Millman se v minulosti prodral na třiatřicáté místo žebříčku dvouhry. V závěru loňské sezóny došel z kvalifikace do finále v Tokiu, kde nestačil na Novaka Djokoviče. Letos byl velmi blízko osmifinále Australian Open, před domácími fanoušky však neudržel nadějné vedení s Rogerem Federerem. Švýcara však porazil na US Open 2018. 

Mohl by si tak výskat. Schovávat se v koutě. Nic z toho však nedělá. Na veřejnost se rozhodl vyjít s upřímnou zpovědí.

„Ve světě tenisu nemáte žádnou jistotu. Jedná se o neskutečně náročný sport, pravděpodobně jen sto nejlepších tenistů se dokáže solidně uživit. Ostatní se k nim snaží vyškrábat a prorazit. Většína hráčů totiž během kariéry neprojde do hlavní soutěže grandslamu, tedy bodu, který dělá ten obrovský rozdíl," rozvykládal se John Millman pro magazín Dumbo Feather.

„Jediné, co můžete dělat, je kontrolovat věci, které jsou regulovatelné. Můžete se obklopit dobrou partou lidí. Každý den na sebe můžete vyvíjet co největší tlak, abyste byli zas o něco lepší. Některé krátkodobé cíle vám prostě nevyjdou. Když se však podíváte do zrcadla, tak si musíte říct, že jste udělali vše, co jste mohli," dokončil Millman svá slova.

Australan se v současné době nachází na třiačtyřicátém místě. Před šesti lety však prožil složité období, kterými do konce kariéry prochází řada tenistů.

Na rozdíl od nich se však zapsal mezi hrstku vyvolených.