Oblíbený turnaj? Recept na dobrou náladu? Kvitová odpovídala na dotazy fanoušků

- Radek Štohl

Netradičního zážitku se během pondělí dočkali fanoušci Petry Kvitové. Česká tenistka ve „stories" oficiálního instagramového účtu dala prostor pro otázky, na které následně odpovídala. Prozradila tak kamarádky na okruhu WTA nebo zareagovala na to, jak v současné době tráví čas. „Každý den doma cvičím i běhám, pořád se snažím udržovat," nezahálela dvojnásobná vítězka wimbledonské dvouhry.

Následující čtvrtek to bude měsíc od chvíle, kdy se naposledy odehrály turnaje na okruhu WTA. Kvůli novému typu koronaviru se sezóna přerušila, její další pokračování je nejdříve naplánováno na osmého června. Současná situace mimo jiné mrzí Petru Kvitovou, která přišla o své oblíbené turnaje. 

„Mezi ně se řadí Madrid, Stuttgart a pochopitelně také French Open, takže mi bude chybět celá antuková sezóna," začala Kvitová odpovídat na dotazy svých fanoušků. Druhý grandslam roku je však letos stále ve hře, podle nejnovějších informací byl přeložený na přelom září a října.

Letos se zajisté neuskuteční olympijské hry v Tokiu, které se budou pořádat v novém termínu od 23.7. 2021 do 8.8. 2021. Právě na akci pod pěti kruhy zamířil jeden z dotazů. „Budou mi chybět, ale počkám si na příští rok. A zda bych radši vyhrála olympiádu nebo další grandslam? S největší pravděpodobností grandslam," nechala se slyšet Češka, která v letech 2011 a 2014 dobyla Wimbledon.

Nejen Petra Kvitová v současné době poctivě dodržuje karanténu. Od sportovních návyků ovšem neubrala. „Každý den doma kolem dvou hodin cvičím i běhám, stále se snažím udržovat. Ke všemu jsem v kontaktu se svým kondičním trenérem, takže z toho nejde uniknout," napsala třicetiletá hráčka v dobrém rozpoložení.

Právě pozitivní myšlení patří mezi domény české tenistky, o čemž se rovněž nezdráhala promluvit. „Jsem v tom vážně dobrá, i v těžkých momentech. Vždy zůstávám klidná, myslím na ostatní a soustředím se na dosažení cílů," prozradila držitelka šesti trofejí z Fed Cupu. Jak sama přiznala, sledování zápasů v ženské týmové soutěži pro ni představuje napětí. „Když se dívám, tak jsem neskutečně nervózní."

Téma se postupně odvracelo od tenisového dění. Jednoho fanouška například zajímala její velmi přátelská povaha. „Je to zásluhou mých rodičů. Jako dítě mě naučili mít velké hodnoty, které jsem si uchovala," svěřila se Kvitová, jež ovšem dokáže projevit také negativní emoce. „Naštvaná někdy bývám, snažím se však tak nepůsobit na kurtech. Během kariéry jsem nikdy nerozbila raketu," dodala hráčka," která mezi nejlepší kamarádky na okruhu řadí také Barboru Strýcovou.