Tomicův strach o život? Lže! tvrdí německá hráčka. Příznaky koronaviru si prý vymyslel

- Filip Lefenda

„Mám problémy s dýcháním a můj imunitní systém je stále horší,“ oznámil před časem australský rebel Bernard Tomic s tím, že má všechny příznaky koronaviru a uzavírá se tak do domácí karantény, kde bude čekat na výsledky testů. Podle německé tenistky Andrey Petkovicové šlo však o snůšku lží.

Na kurtech se někdejší talent australského tenisu v posledních měsících trápil a schytával jednu porážku za druhou. Jedna taková, která se zrodila v únoru na turnaji v New Yorku, byla dokonce jeho nejrychlejší v kariéře. S Japoncem Soedou, s nímž Tomic prohrál už v kvalifikaci 2:6 a 1:6, strávil na kurtu pouhých 39 minut.

O týden později pak v Delray Beach doslova vypustil zápas s Lotyšem Gulbisem. Notorický sběratel malérů nikterak neřešil ani skandálně chybné rozhodnutí umpirového rozhodčího v jeho neprospěch, a tak se stal opět bývalý 17. hráč světa, jenž v současnosti uzavírá až druhou stovku žebříčku ATP, terčem kritiky a posměchu.

Když poté tenisový okruh paralyzovala pandemie koronaviru a sedmadvacetiletý Tomic oznámil, že má všechny příznaky viru COVID-19 a je v domácí izolaci, jedni mluvili o karmě, jiní ho litovali.

Podle německé tenistky Andrey Petkovicové je ale vše jinak. Poté, co si Tomicova slova přečetla, se s Australanem údajně spojila. Sám hráč jí měl přitom říci, že žádné příznaky ve skutečnosti nemá.

„Často mluví o věcech, aniž by o nich nějak více přemýšlel. Naposledy se to týkalo koronaviru,“ prozradila dvaatřicetiletá Němka.

„Před pár dny jsme si psali a přiznal, že všechno, co řekl do médií ohledně nemoci, byla lež. Prý neví, proč to udělal,“ měla bývalá světová devítka údajně prozradit serveru GoTennis.

Jaká je skutečně pravda, to ví asi jen samotný Tomic. Pokud se však slova majitelky šesti singlových turnajových titulů z okruhu WTA potvrdí, utrpí pověst kontroverzního zlobivce další velkou kaňku.