Suarezové Navarrové zkomplikoval koronavirus rozlučku. Prodlouží si kariéru?

- Jan Havlovic

Carla Suarezová Navarrová již před časem oznámila, že letošní sezona bude její poslední v roli aktivní tenisové hráčky. Pořádnou čáru přes rozpočet však jednatřicetileté tenistce udělala pandemie okolo nákazy koronavirem, kvůli které byl odvolán její oblíbený antukový turnaj v Madridu. „Vidím možnost, že bych se rozloučila příští rok právě v Madridu,“ říká bývalá světová šestka.

Šířící se nákaza koronaviru zapříčinila zrušení celé antukové sezony, včetně turnaje v Madridu. Právě na oblíbené madridské antuce se chtěla naposledy předvést Carla Suarezová-Navarrová, která měla v plánu po letošní sezoně ukončit aktivní kariéru.

Jednatřicetiletá Španělka tak musí přehodnotit své plány a možná si nedobrovolně prodlouží kariéru. „Pokud by se v tomto roce už nehrál tenis, tak vidím možnost, že bych se rozloučila příští rok v Madridu,“ nastolila čtvrtfinalistka tří grandslamových turnajů jednu z variant.

Antuková sezona je pro Suarezovou Navarrovou vždy speciální a právě na tomto povrchu získala singlový titul na turnaji WTA v portugalském Oeiras. „Tato část roku je vždy vyjímečná. Je mi líto, že se turnaje zrušily, ale teď je potřeba upřednostnit preventivní opatření,“ nabádá Španělka. 

„Je potřeba podporovat zdravotnický systém a dodržovat doporučení o karanténě,“ vyzývá Suarezová-Navarrová, která je stejně jako ostatní španělští občané v domácí karanténě. Španělsko hlásilo ke čtvrtečnímu dopoledni bezmála 50 000 nakažených.

Aktuálně 68. tenistka světa odehrála dosud poslední soutěžní zápas před měsícem v katarském Dauhá, kde ve druhém kole podlehla Petře Kvitové ve třech setech 6:4, 3:6 a 0:6.