Letošní grandslamy bez Federera s Nadalem? Bývalá světová jednička to jinak nevidí

- Filip Lefenda

Vinou pandemie koronaviru museli sáhnout pořadatelé Roland Garros k odkladu. Antukový grandslam by se tak měl uskutečnit na přelomu září a října jen týden po US Open. Otázkou nyní je, jak se k „překopanému“ kalendáři postaví vrcholoví hráči.

Krok francouzských organizátorů byl mnohými kritizován. Nejinak se k rozhodnutí, které podle všeho nebylo předem konzultováno ani s ATP a WTA, ani se samotnými tenisty, staví Todd Woodbridge (na snímku vpravo).

„Necitlivé,“ komentovala situaci někdejší světová jednička ve čtyřhře a upozorňuje, že by rozhodnutí mohlo znamenat absenci velkých hvězd.

„Pokud jde o teploty a regeneraci, hraje se US Open v brutálních podmínkách. French Open je zase díky antuce velmi náročný na fyzičku. Je možné, že si tenisté budou chtít vybrat jen jeden z turnajů,“ zamýšlí se v současnosti osmačtyřicetiletý Australan, který předvídá, že vyhrát v krátkém sledu dva extrémně náročné grandslamy je takřka nemožné.

„Co udělá Nadal? Bude hrát US Open, nebo se bude šetřit na French Open? Očekával bych, že New York vynechá a Federer udělá pravý opak,“ poodhalil Woodbridge, vítěz 86 deblových a 2 singlových titulů, možnou strategii světových es.

Budou jeho predikce správné?