Francouz Lestienne dostal kvůli sázení trest na sedm měsíců

- Jan Havlovic

Mezinárodní tenisová federace ve středu rozhodla o výši trestu pro Constanta Lestiennea, který sázel na tenisové zápasy v letech 2012 až 2015. Aktuálně 164. tenista světa dostal sedmiměsíční zákaz činnosti!

Celá aféra okolo francouzského tenista se provalila na letošním Roland Garros, kde měl čtyřiadvacetiletý tenista startovat na divokou kartu. Poté, co tato aféra vyplula na povrch, se pořadatelé grandslamového turnaje rozhodli domácímu tenistovi divokou kartu odebrat. Lestienne tak přišel minimálně o 30 000 Eur, což byla odměna pro tenisty, kteří vypadli hned v prvním kole.

Ve středu zveřejnila Mezinárodní tenisová federace výši trestu! Constant Lestienne dostal sedmiměsíční zákaz činnosti a navíc pokutu ve výši 10 000 USD. Pokuta však může být snížena na polovinu, pokud bude francouzský tenista spolupracovat s TIU (The Tennis Intergrity Unit) - společnost, která byla zřízena v roce 2008 za účelem boje s korupcí v tenise. 

Vítěz letošního challengeru v Ostravě se k sázení přiznal. Dle všeho měl francouzský tenista vsadit přes internet v letech 2012-2015 na celkem 220 zápasů, z čehož ani jednou nevsadil na vlastní zápas. Na povrch se dostala také informace, že Lestienne vsadil na finále loňského Roland Garros mezi Djokovićem a Wawrinkou částku 2,90 Eur.