WTA

Buďte na sebe opatrní, žádá Kvitová

- Radek Štohl

Odpovědnost a opatrnost. To jsou slova, kterými lze shrnout sobotní vzkaz Petry Kvitové na sociálních sítích. Zkušená Češka se tak přidala k dalším profesionálním tenistům, jež podpořili své spoluobčany v době nového typu koronaviru.

Ve čtvrtek se k současné situaci mimo jiné vyjádřil dvojnásobný vítěz Davis Cupu Radek Štěpánek. „Je to o nás všech. Jeden za všechny, všichni za jednoho. Pojďme bojovat za Česko. Vím, co to je bojovat za Česko. Vždycky, když to bylo nejvíce potřeba, jsme se dokázali semknout. Jsme v tom spolu!“ motivoval národ účastník třiapadesáti daviscupových střetnutí.

O dva dny později svůj příspěvek na sociálních sítích napsala také Petra Kvitová. Aktuálně dvanáctá hráčka žebříčku se na na okruhu WTA naposledy představila na konci února, kdy v Dauhá došla do finále dvouhry, v boji o titul nestačila na Arynu Sabalenkovou.

„Věřím, že všichni zvládáte tuto těžkou a výjimečnou dobu co nejlépe, jak je to možné. Budťe odpovědní, buďte na sebe opatrní. Myslete na své blízké. Zvládneme to," nepochybuje někdejší druhá hráčka světového rankingu dvouhry.

Vzhledem k momentální situaci si Kvitová a její protihráčky budou muset na další zápasy počkat minimálně do sedmého června. Kvůli pauze zaviněné koronavirem se tak na okruhu neobjeví minimálně dva a půl měsíce.