Chování pořadatelů Roland Garros je nebezpečné, myslí si Chardy

- Michal Hladký

Pořadatelé Roland Garros prakticky s nikým nekonzultovali přesunutí turnaje na září. To bylo kritizováno jak hráči, tak i organizátory jiných turnajů. A co na to říká Jeremy Chardy, Francouz, pro kterého je French Open pochopitelně vrcholem každé sezony?

Podle tenisového portálu tennishead.net byl jediným hráčem, se kterým bylo přesunutí francouzského grandslamu konzultováno, Rafael Nadal. To se samozřejmě nelíbí ostatním tenistům na okruhu, kteří se okamžitě ozvali. 

„Samozřejmě jsem rád, že se Roland Garros uskuteční. Pro nás, Francouze, je to nejkrásnější turnaj. Jenže kdyby se choval každý jako organizátoři tohoto grandslamu, tak tu je anarchie," říká Chardy a následně dodává, že vlastně nikdo nevěděl ještě den před vydáním rozhodnutí, kdy se má turnaj odehrát. 

„Pro mě je jejich chování velmi nebezpečné a riskantní — nekonzultovat rozhodnutí s ATP, organizátory jiných turnajů a tenisty," stěžuje si Jeremy Chardy, 59. hráč světa mezi jednotlivci. 

Asi největším problémem pro světový tenis, který chování pořadatelů French Open způsobilo, je fakt, že Roland Garros zasahuje do slavného Laver Cupu, kterému v kalendáři tenisových turnajů patří zářijový víkend od 25.9. do 27.9. Pořadatelé turnaje ujistili fanoušky, že se nic měnit nebude a tento podnik se uskuteční v původním termínu. 

Roland Garros se odehraje od 20. 9. 2020 do 4. 10. 2020. Kromě výše zmíněného Laver Cupu zasahuje i do organizace US Open, které bude končit pouhý týden před startem Roland Garros.