Tenis musí stranou. V Rakousku vznikají na kurtech provizorní nemocnice

- Michal Hladký

Krize způsobena nákazou COVID-19 si žádá značná opatření. Na jedno z preventivních došlo v sousedním Rakousku, kde mění uzavřené tenisové kurty k tomu, aby na nich vyrostly desítky nemocničních lůžek.

V Rakousku se už připravují na to nejhorší. Co dělat, když budou nemocnice přeplněné? Tenisový novinář Jose Morgado ve svém příspěvku na Twitteru upozornil na to, že v Klagenfurtu vyrostly na jednom z uzavřených tenisových kurtů prostory, které při expandování této krize mohou posloužit jako nouzová řešení. 

Reakce na novinářův tweet nenechaly na sebe dlouho čekat. „Silná fotka, skutečně ukazuje, jak tato nákaza ovlivňuje i sportovní dění," vyjádřil se jeden z uživatelů této sociální sítě. 

Tenisový svět nepomáhá jen svými prostory, ale také činy. Například světová dvojka, Simona Halepová, podpořila zdravotníky ve své rodné zemi — Rumunsku — nákupem zdravotních pomůcek. Coco Gauffová začala sbírku, ve které vybírá peníze, které následně poputují na pomoc s bojem proti koronaviru. 

A co Češi? S žádostí o pomoc přispěchal včera například Tomáš Berdych, který se svými slovy podpořil kampaň, jež má za cíl podpořit lékaře v boji proti koronaviru.