Bez nich to nepůjde! Berdych podpořil dobročinný projekt

- Radek Štohl

Velkou obětavost a vyčerpání v těchto dnech podstupují lékaři po celém světě. Kvůli novému typu koronaviru se řada z nich ocitá na hranici vlastních možností a dovedností, výjimkou není ani spánkový deficit. Na jejich podporu tak byl zřízený projekt Energii lékařům, o kterém informoval také bývalý elitní tenista Tomáš Berdych.

Zrušené turnaje nejsou momentálně tím nejpodstatnějším, co sužuje současný svět. Virové onemocnění COVID-19 si napříč řadou zemí z různých kontinentů vyžádalo tisíce obětí, počet nakažených se šplhá ke tři sta tisícům.

V uplynulých dnech se s novým problémem musela začít vypořádávat také Česká republika. V současnosti je na našem území přes devět stovek nakažených, přičemž zatím nedošlo k žádným obětem.

Velkou zásluhu na tom má také zdravotnický personál. Kromě podstatně vyššího rizika nákazy koronavirem se rovněž musí popasovat s častým fyzickým vyčerpáním. To by se však mírně mohlo zlepšit.

Lékaři totiž v této době obdrželi nový impuls. Zásluhou platformy Donio, která formou dobročinných sbírek zajišťuje dobré skutky, byl zřízený projekt Energii lékařům. A ten v minulých dnech výrazně pomohl.

Pro české nemocnice, které měly o danou variantu zájem, se vytvořilo 16 000 balíčků, v nichž například byly obsaženy energetické tyčinky a nápoje přímo pro jednotlivé lékaře. Vše se setkalo s obrovskou vlnou solidarity, balíčky se rozprodaly za 40 hodin.

Svoji měrou se na úspěšném projektu zasloužil také Tomáš Berdych, který tuto podporu sdílel na svém instagramovém účtu. „Bez nich to nepůjde! Musí se o nás starat. Bez energie to nejde," napsal bývalý čtvrtý hráč světa na sociální síť.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Tak sup, bez nich to proste nepujde a musi se o nas starat!! Bez energie to nejde!! #energiilekarum www.energiilekarum.cz @energiilekarum

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych),Bře 20, 2020 v 9:49 PDT

Ačkoliv jsou balíčky v současné době rozprodány, tak dle oficiálních webových stránek energiilekarum.cz se v budoucnosti chystá další várka pomocných balíčků.