ATP

Portugalec burcuje: Vrátíme se silnější

- Radek Štohl

Současná situace s novým typem koronaviru hýbe celým sportovním světem. Osobně zasáhla také nejlepšího portugalského tenistu současnosti Joao Sousu, který se na oficiálním instagramovém účtu snažil povzbudit své okolí.

Sousa se aktuálně nachází na šestašedesáté příčce žebříčku dvouhry, ve čtyřhře je na tom o pozici lépe. Přerušení sezóny, které potrvá minimálně do sedmadvacátého dubna, ho tak připravilo o velké turnaje, včetně Masters v Miami nebo Monte-Carlu. Třicetiletý hráč ovšem celé dění bere tak, jak přichází.

„Bohužel kvůli COVIDU-19, který je globální hrozbou pro nás všechny, se vedení ATP rozhodlo pozastavit tenisovou sezónu na šest týdnů. Vím, že pro vás fanoušky a milovníky sportu to zajisté není dobrá zpráva, ale z hlediska bezpečnosti je to nejlepší pro každého z nás," zní v jeho zprávě na instagramovém profilu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Infelizmente, devido ao COVID-19 que tem sido uma ameaça global para todos nós, a @atptour decidiu suspender a temporada de ténis mundial durante 6 semanas. . Para todos os fãs e amantes da modalidade sei que não são as melhores notícias mas acredito que esta seja a melhor medida para a segurança e o bem estar de todos. A saúde é o nosso bem mais precioso e acima de tudo, precisamos de a cuidar! . Com a ajuda e cooperação de todos, voltaremos mais fortes e com energias renovadas! Espero voltar a ver-vos no nosso @estorilopen!!❤️??? . #ficaemcasa #stayathome #stayhealthy #besafe #fighttogether #home @millenniumbcp @meoinstagram @mikedavis76 @jomasport @wilsontennis @isdinportugal #isdin #goldatheletes @centroporschebraga @centroporscheporto

Příspěvek sdílený João Sousa (@joaosousaoficial),Bře 14, 2020 v 5:32 PDT

„Zdraví je vůbec to nejcennější, co máme, musíme se o něj starat! S pomocí a spoluprácí všech lidí se vrátíme silnější a ještě s lepší energií! Věřím, že se s vámi uvidím v Estorilu," nepřestává doufat, že se od 27. dubna do 3. května uskuteční portugalský turnaj.