Posilovna zavřená, trénink v parku. Buďte ohleduplní a noste roušky, vyzývá Strýcová

- Jan Vojkůvka

Pandemie koronaviru nezastavila jen samotné dění v tenisovém světě. Tenisté, kteří dostali nečekaně dlouhou dovolenou, se musí popasovat nejen s absencí zápasové zátěže, ale i s problémy ohledně tréninku. Barbora Strýcová tak nasadila roušku a vyrazila do parku.

„Stejně jako většina z vás musím dál pracovat. Moje kancelář – fitko – je zavřená. Home office si vzít nemůžu. Nezbývá mi než pracovat venku. V parku,“ napsala Strýcová na svém Instagramu, kde připojila také svou fotografii v roušce.

Stejně jako mnozí další tenisté musí i Strýcová improvizovat. Opatření, které zavádí vlády jednotlivých zemí, znamenají mnohdy uzavření sportovišť i míst, kde mohou hráči trénovat. Ne každý má to štěstí, že vlastní kurt či osobní posilovnu.

„Musím se ve svém věku udržovat, jinak se už nerozhýbu,“ pokračovala česká tenistka. „Doufám, že tam nepotkám nikoho bez zakrytých úst. Buďte ohleduplní k sobě a okolí. Nestyďte se, noste roušky!“ vyzvala.

Celý příspěvek zakončila hashtagem, ve kterém vyjádřila vlastní pocity z nutnosti trénovat v roušce. „běhat s rouškou není p*del,“ dopsala.

Pandemie koronaviru přerušila Strýcové výborně rozehranou sezonu ve čtyřhře. Zatímco ve dvouhře se dostala třikrát do druhého kola, v deblu spolu se Su-wej Sie vyhrála 17 zápasů, ovládla turnaje v Brisbane, Dauhá a Dubaji, a prohrála jen finále Australian Open.