Pociťuje strach a čeká na testy. Australský rebel Tomic má příznaky koronaviru

- Jan Vojkůvka

Uzavřel se do domácí karantény a čeká, co bude dál. Pořádný strach nyní prožívá Bernard Tomic, který se svěřil, že má příznaky koronaviru COVID-19 a nyní vyčkává, až bude na tuto nemoc testován.

„Od úterý se necítím dobře,“ řekl Tomic v rozhovoru pro deník The Herald Sun. „Mám problémy s dýcháním a můj imunitní systém je stále horší.“

Sedmadvacetiletý tenista se uzavřel do karantény ve svém domě v Miami. Naposledy se představil na challengeru v mexickém Monterrey, než odcestoval právě do Miami, kde měl hrát další turnaj. Ten ovšem byl kvůli pandemii koronaviru zrušen.

Jak Tomic podotýká, nakazit se mohl během cestování. Prozatím ovšem nebyl na tuto nemoc testován. „Jsem v Miami, kde jsem od všech izolován. Ještě musím být otestován, ale mám všechny symptomy,“ posteskl si Tomic.

„Myslím, že jsem to chytil, když jsem před týdnem cestoval z Mexika. Lidé to musí začít brát vážně,“ vyzval prostřednictvím rozhovoru. „Netuším, jak dlouho budu v izolaci a nevím ani, kdy budu moci být otestován,“ podotkl.

Kvůli pandemii koronaviru se doslova zastavil celý tenisový svět. Všechny turnaje ATP a ITF byly zrušeny prozatím do 20. dubna. WTA zašla dokonce dál a zrušila veškeré turnaje až do 2. května.