Speciální narozeninový dárek. Gauffová rozjela sbírku pro UNICEF

- Jan Vojkůvka

Pandemie koronaviru zaměstnává každého jinak a stejně jsou na tom tenisté. Ti musí nyní nějak naložit s dlouhým volnem, na které nejsou příliš zvyklí. Americkou kometu Cori Gauffovou zastihla nečekaná dovolená v době, kdy slaví své šestnácté narozeniny. A přeje si speciální narozeninový dárek.

Mladá Američanka, jež figuruje na 52. místě světa, založila k příležitosti svých narozenin sbírku pro organizaci UNICEF. Jejím smyslem je získat trochu peněz na boj proti koronaviru COVID-19.

„Vím, že právě teď je pandemie koronaviru ohromující, ale jsou způsoby, jak můžeme pomoci udržet komunity po celém světě v bezpečí,“ napsala Gauffová.

„Na své narozeniny se snažím podpořit UNICEF v boji proti pandemii koronaviru. UNICEF úzce spolupracuje s vládami a partnery v jejich celosvětovém úsilí, zajišťuje komunikaci, dodávky zdravotního materiálu, zdravotní péči, vzdělávání a mnoho dalšího. Jsou v přední linii tohoto boje proti pandemii a moc by pro mě znamenalo, kdybyste mohli přispět,“ podotkla ke své sbírce.

Jako cíl si dala vybrat v přepočtu 120 tisíc korun. Během dvou dnů přispělo celkem 23 lidí částkou 16 452 Kč.