Volno na sto způsobů. Tenisté se věnují rodině a mazlíčkům, také žádají o rady

- Marek Bartošík

Když se ještě tenisoví profesionálové nacházeli ve víru turnajového kolotoče, řada z nich by jistě menší pauzu uvítala. Nejméně šestitýdenní vynucené volno je však zastihlo nepřipravené. S výjimečnou situací způsobenou koronavirem se tenisté a tenisky vyrovnávají různě.

Před několika dny si Alexander Zverev v instagramovém příspěvku posteskl nad nadcházejícími týdny bez turnajů. V sobotu už dvaadvacetiletý Němec žádal uživatele na Twitteru, aby mu doporučili televizní seriály.

„Turnaj mistrů 2018, to byla největší show,“ zahlásil správce účtu Team Zverev s odkazem na velký tenistův úspěch. Zvereva reakce pobavila.

Kromě vtipných komentářů se ale dočkal i těch vážně míněných, mezi nabídkami se objevil Útěk z vězení (Zverev tento seriál viděl a oblíbil si ho, podobně jako Roger Federer). Fanoušci dále navrhli Peaky Blinders, populární sérii o gangsterech v meziválečném Birminghamu. „Musím se na to podívat. Všichni o tom mluví,“ napsal Zverev.

Podobný program pro volný čas zvolila někdejší šampionka US Open Sloane Stephensová, jež věnovala čas dokumentu o zpěvačce Taylor Swift. „Opravdu jsem si to užila. Je to dobrá připomínka, že i celebrity jsou jen lidé,“ sdělila svým příznivcům šestadvacetiletá Stephensová.

Zůstaňme ještě ve světě tenistek. Na sociálních sítích vždy aktivní Eugenie Bouchardová rovnou přiznala, že to s pohybem moc nepřehání. „Ležím na gauči a nic nedělám,“ přiznala finalistka Wimbledonu 2014.

Z nenadálé přítomnosti svých věčně cestujících majitelů mají pochopitelnou radost zvířecí mazlíčci. Bývalá světová dvacítka Darja Gavrilovová se stará o šestiměsíčního psíka jménem Tofu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

?

Příspěvek sdílený Daria Gavrilova (@daria_gav),Bře 14, 2020 v 7:53 PDT

Totožný program jako Gavrilovová má Monica Puigová, olympijská vítězka z Ria.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Unconditional ?

Příspěvek sdílený ᗰonιca ᑭυιg (@monicaace93),Bře 14, 2020 v 2:10 PDT

Ne nadarmo se říká, že rodina je na prvním místě. To platí i pro Jérémyho Chardyho. Třiatřicetiletý Francouz má ve volnu dostatek času na synka Stonea, který se narodil před pouhým měsícem.

Jiní, jak už jsme informovali včera o Noahu Rubinovi, se rozhodli předat své tenisové zkušenosti. Arina Rodionovová si roli instruktorky užívá.

„Už nejsem nezaměstnaná. Dávat tenisové lekce je větší zábava, než jsem si myslela. Pokud máte zájem, napište co nejdřív. Rezervace na mých šest týdnů postupují velmi rychle,“ napsala třicetiletá Rodionovová.