Inspirace Clijstersovou? Na okruh se vrátí i maminka Pironkovová

- Marek Bartošík

Někdejší 31. hráčka žebříčku Cvetana Pironkovová oznámila, že se po tříleté pauze znovu objeví v akci. „V posledních třech měsících velmi intenzivně trénuji, abych mohla opět soutěžit na profesionální úrovni,“ napsala semifinalistka Wimbledonu 2010, jež naposledy hrála na stejném turnaji v roce 2017.

Návrat maminek na tenisový okruh se stává čím dál tím více zavedenou praxí. Posledním přírůstkem do početné party kolem Sereny Williamsové, Kim Clijstersové a Viktorie Azarenkové je Cvetana Pironkovová, která svůj úmysl oznámila na Instagramu.

Vítězka turnaje v Sydney (2014) přiznala, že se pilně připravuje už tři měsíce. „Nebylo to lehké rozhodnutí, musela jsem zvážit řadu okolností této náročné výzvy. Nicméně hlavní je, že mám plnou podporu mé milující rodiny,“ napsala Pironkovová, jež byla nejlépe na 31. místě v žebříčku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Здравейте, скъпи приятели! Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина. От близо 3 месеца провеждам активна подготовка, с цел участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Не беше лесно да взема това решение, имайки предвид мащаба на предизвикателството. Все още има десетки въпросителни и неизвестни, с които е необходимо да се съобразя и справя, но това, което е най-важно, е че имам любовта и подкрепата на семейството си. Скоро ще споделя и кратка програма на първите турнири, на които планирам да участвам. Благодаря ви за вниманието и подкрепата, които ми дарявате вече повече от 15 години, означават наистина много. ❤️ ............................................................ Dear All, I would like to share an exciting news with you. For the past 3 months I have been intensively training, in order to compete at a professional level again. It wasn’t an easy deceison, considering the extend of the challenge. There are many circumstances that I need to take into account , but what matters the most is that I have the love and full support of my family. I will soon share with you a short schedule of the tournaments that I am planing to play. I would also like to thank everyone who has been supporting me throughout my tennis journey for the past 15 years. It truly means a lot and it is definitely a source of inspiration! ❤️

Příspěvek sdílený Tsvetana Pironkova (@tpironkova),Bře 11, 2020 v 9:43 PDT

Dvaatřicetiletá Bulharka nezapomněla poděkovat všem, kteří ji během patnáctiletého zápolení na tour podporovali. „Moc to pro mě znamená, rozhodně mě to inspiruje,“ dodala.

Kdy tenistku z Plovdivu uvidíme v ostrém utkání, zatím není jasné. Sama chce brzy zveřejnit svůj nejbližší turnajový plán. Záležet bude také na vnějších okolnostech, aktuálně se kvůli pandemii koronaviru nekonají žádné tenisové akce.

Pironkovová naposledy nastoupila na kurt ve druhém kole Wimbledonu 2017, kde podlehla Caroline Wozniacké. V březnu 2018 se stala matkou, když porodila syna Alexandera.

Největšího úspěchu kariéry dosáhla Bulharka před deseti lety na Wimbledonu, když přes Marion Bartoliovou či Venus Williamsovou dokráčela až do semifinále. V sezóně 2016 si zahrála čtvrtfinále Roland Garros. Mezi nejlepších osm postoupila ještě na Wimbledonu 2011.