Nechcete lekci tenisu? Američan s nabídkou uspěl, nyní rozšiřuje služby

- Marek Bartošík

„Co teď máme dělat?“ ptají se tenisté a tenistky po zrušení mnoha turnajů kvůli pandemii koronaviru. S odpovědí přišel Američan Noah Rubin, který zájemcům prostřednictvím Twitteru nabídl tenisové lekce.

Noah Rubin se dosud v tenise nijak zvlášť neprosadil. Čtyřiadvacetiletý Američan to v žebříčku dotáhl nejvýše na 125. místo, momentálně je až ve třetí stovce, když si největší letošní úspěch připsal na ATP turnaji v Delray Beach (postup z kvalifikace do osmifinále).

Nyní ale zaujal smysluplným rozhodnutím, jímž chce vyplnit svůj volný čas a pomoci ostatním. „Budu nějaký čas v New Yorku a poskytnu vybrané tenisové lekce. Pokud máte zájem, dejte mi vědět,“ napsal ve čtvrtek na svůj twitterový účet Rubin.

Celá záležitost má pokračování. Američanovi se totiž podle jeho slov ozývají i lidé žijící mimo New York. „Rád bych vyslyšel i tyto požadavky, ale nejde to. Proto jsem se rozhodl svou nabídku rozšířit. Můžete mi poslat krátké video úderu nebo jakoukoliv jinou otázku a já vám pošlu odpověď,“ sdělil v pátek vítěz čtyř challengerů ve dvouhře.