Udělejme správné kroky. Kvitová obdivuje ty, kteří s koronavirem bojují v přední linii

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová, stejně jako mnoho dalších, vyrazila do amerického Indian Wells, kde měla hrát tento a příští týden velký turnaj, který společně pořádá ATP a WTA. Místo zápolení na kurtu se ovšem musela smířit s jeho zrušením. Po pár dnech vyráží zpět domů, ale neopomněla vyslat bojovný vzkaz všem svým fanouškům.

Česká hráčka musela, stejně jako ostatní, místo tenisu řešit v Indian Wells trochu jiné věci. Rozpaky ze zrušení turnaje WTA Premier Mandatory však necítí. Naopak, kroky pořadatelů místního podniku považuje za správné.

Dle Kvitové totiž vyhrál zdravý rozum.

„Je čas opustit Indian Wells a vrátit se do Evropy,“ napsala Kvitová na svém Facebooku. „Byl to v Kalifornii neskutečný týden, ale jsem ráda, že zdraví a bezpečnost hráčů, zaměstnanců a fanoušků byla hlavní prioritou,“ uvedla s ohledem na zrušení severoamerických velkých turnajů v Indian Wells a Miami.

„Jsme tenisté a naše práce je méně důležitá než těch, kteří s virem bojují v přední linii,“ připomněla usilovnou snahu lékařů, sestřiček, vědců či vlád jednotlivých zemí, které se snaží s pandemií koronaviru bojovat nejen léčbou, vyvíjením léku, ale také snahou zastavit šíření nemoci nepopulárními rozhodnutími.

„Tenis budeme zase hrát. Mezitím se postarejme o sebe a udělejme správné kroky k zastavení viru, abychom se mohli brzy vrátit do normálu,“ dodala.