Nejsi TOP hráč, rušíme trénink! Millman si stěžuje na arogantní chování pořadatelů

- Jan Havlovic

Nepříjemnou zkušenost zažil v posledních dnech John Millman. Aktuálně 43. tenista světa nedostal možnost absolvovat v Indian Wells předem domluvenou tréninkovou jednotku, neboť jeho tréninkový partner, jeden z tenistů ze světové špičky, hodinu odřekl. „Trénink úplně zrušili, jelikož prý nejsem TOP hráč,“ stěžuje si Millman na sociální sítí.

Celá situace se odehrála ve středu, tedy dva dny po oznámení zprávy o zrušení turnaje v Indian Wells. „Měl jsem mít trénink s vysoce postaveným hráčem v žebříčku. Trénink ale zrušil, pravděpodobně kvůli tomu, že se turnaj neuskuteční,“ vypráví John Millman na sociální sítí. 

„Šel jsem za organizátory a řekl jsem, že kurt stejně využiji. Dostal jsem však odpověď, že se můj trénink i tak ruší, jelikož nejsem TOP hráč či jeden z předchozích vítězů turnaje,“ dodal třicetiletý tenista, který si postěžoval na viditelnou zaujatost pořadatelů.

Podobnou zkušenost zažila také Američanka Vania Kingová, která se setkala s tímto arogantním chováním v roce 2011 na domácím US Open. Kingové byl tehdy zrušen trénink. Tenistka se snažila argumentovat tím, že je úřadující šampionkou ve čtyřhře. Debl se však podle jednoho z pořadatelů nepočítá.

Do debaty se přidala i Australanka Ellen Perezová, která vytáhla zkušenost z Wimbledonu. „Miluji, když se mě pořadatelé ptají, zdali jsem hráčka či kvalifikantka,“ zavzpomínala 244. hráčka světového žebříčku.