Tvrdé opatření Kazachstánu v boji proti koronaviru. Tenisté narychlo prchají ze země

- Jan Havlovic

Němečtí a francouzští tenisté musejí narychlo opustit Kazachstán, jinak budou muset do karantény. Trojice tenisových profesionálů Moraing, Maden a Couacaud se musela nedobrovolně odhlásit z právě probíhajícího challengeru v Nur-Sultanu a prchají z Kazachstánu. Na vině je nařízení kazašské vlády, která zakazuje obyvatelům Německa, Francie, Itálie a Španělska vstup do země.

Němec Mats Mooring vstoupil do challengeru v Nur-Sultanu výhrou nad Michaelem Vrbenským v poměru dvakrát 6:3. V dalším zápase se měl střetnout s Francouzem Enzo Couacaudem, ale oba museli z turnaje odstoupit. Stejný osud potkal i Yannicka Madena, který měl stejně jako Couacaud v prvním kole volný los, a tak se na kurt ani nedostal. 

Španěl Bernabe Zapata vybojoval ve čtvrtek dopoledne po výhře nad Rakušanem Rodionovem postup do čtvrtfinále. S největší pravděpodobností ale bude muset z turnaje také nedobrovolně odstoupit.

Pořadatelé challengeru v Nur-Sultanu se řídí nařízením kazašské vlády, která rozhodla zakázat vstup na své území obyvatelům Německa, Francie, Itálie a Španělska, tedy lidem ze zemí, které jsou výrazně postiženy koronavirem.

Zmínění tenisté musejí do čtvrteční půlnoci opustit území Kazachstánu. Pokud tak neučiní, budou umístěni do karantény. 

Obavy ze šíření koronaviru se již značně podepsali na hráčské účasti na letošním ročníku challengeru v Nur-Sultanu. Do hlavní soutěže zamířilo celkem sedm náhradníků.