Čtvrtý turnaj a už titul! Rýsuje se tenisu nová hvězda?

- Michal Hladký

Robin Montgomeryová. Že nevíte, o koho se jedná? Patnáctiletá Američanka nastoupila jen do čtyř turnajů kategorie ITF, přesto už jeden z nich stihla vyhrát.

Američanka Robin Montgomeryová ovládla v neděli turnaj kategorie ITF v Las Vegas, na kterém hráčky bojovaly o 25000 dolarů. A jak se vlastně její cesta turnajem rodila? V pavouku vyřadila například Kanaďanku Sebovou (267. v žebříčku WTA), ve finále pak přehrála ve třech setech Číňanku Jou Siao-ti (174.). 

Pro patnáctiletou Montgomeryovou to byl první turnaj kategorie ITF v letošním roce. V tom loňském odehrála tři na této úrovni. Hned ten první, který byl pro Američanku premiérový v celé kariéře, skončil pro Montgomeryovou překvapivě až ve čtvrtfinále. Na těch dalších příliš úspěšná nebyla, avšak tohle všechno si vynahradila právě před pár dny v Las Vegas. 

„Poté, co jsem vyhrála Orange Bowl a juniorský Fed Cup, se cítím daleko lépe na juniorských grandslamech. Víc mi přijde, že tam patřím. K tomu moc ráda hraji proti starším holkám, je na mě totiž menší tlak a já si můžu zápas více užít," řekla pro oficiální server ITF na Australian Open patnáctiletá vycházející hvězda, která určitě bude v následujících letech usilovat o to, aby jeden ze čtveřice největších turnajů vyhrála. 

„Co mi nejvíce pomáhá před vstupem na kurt? Jedna taková "mantra" od trenérů: „Vždy tu bude jeden vítěz a jeden poražený." Vždycky si potom připomenu, že ať už bude výsledek jakýkoliv, tak já budu pořád stejná a lidé mě budou podporovat," vysvětluje Montgomeryová jeden z klíčů k úspěchu. 

A na závěr jeden zajímavý fakt: Montgomeryová už za sebou má měření sil s další vycházející hvězdou, a to s o rok mladší Češkou Lindou Fruhvirtovou! Zápas se odehrál před rokem v italském Miláně, kde po setech 2:6, 6:2 a 6:2 vyhrála tuzemská naděje.