Reakce na zrušené Masters: Tři hráči z TOP 20 chtějí divokou kartu na challenger

- Jan Vojkůvka

Nečekané zrušení turnaje Masters v Indian Wells pořádně zamával plány mnohých tenistů. Kvůli epidemii koronaviru Covid-19 se americký velký podnik nekoná a i přední hráči světového žebříčku hledají způsob, jak se dostat na kurty a nebýt ze hry příliš dlouho.

Podle nejnovějších informací dokonce obdržel turnajový ředitel challengeru v Lille žádost hned tří hráčů z elitní dvacítky žebříčku ATP o udělení divoké karty na místní turnaj, který se má hrát od 23. března.

Informaci přinesl francouzský tenisový reportér Eric Salliot a dále ji šíří například i renomovaný novinář José Morgado.

Jména oněch tří hráčů zatím zveřejněna nebyla. Jejich motivace je ale zřejmá. Aktuálně totiž panuje velká nejistota ohledně konání dalšího velkého turnaje v Miami a hráči z předních pozic žebříčku si chtějí pro všechny případy zajistit možnost hrát i v případě, že by jim z kalendáře vypadl další turnaj.

Podobně je na tom i challenger ve Phoenixu, jenž se hraje od 16. března. Místo očekávaného proškrtání startovního pole totiž kvůli zrušení turnaje v Indian Wells zůstává na místní podnik přihlášeno ohromné množství členů elitní světové stovky. Mezi nimi figuruje i Jiří Veselý.