Los Davis Cupu: Koše byly rozděleny. Čechy může čekat Nadal nebo Djokovič

- Radek Štohl

Během čtvrtečního odpoledne se rozlosuje finálový turnaj Davis Cupu. Čeští reprezentanti byli pro slavnostní ceremoniál uvedeni do třetího koše, v němž budou společně se Švédskem, Kolumbií, Maďarskem, Ekvádorem a Rakouskem. S jistotou tak nenarazí na světovou trojku Dominika Thiema.

Tým Jaroslava Navrátila, který během uplynulého víkendu zvládl kvalifikaci nad Slovenskem, přesto bude čelit velkým vyzvám. V prvním koši nechybí loňský vítěz ze Španělska, tým Srbska se světovou jedničkou Novakem Djokovičem nebo výběr Francie. Dle žebříčku nejlepší daviscupový výběr současnosti disponuje hned devíti hráči dvouhry v TOP 60, ve čtyřhře má tři tenisty v TOP 20.

Druhý koš vypadá smířlivěji, také v něm však číhá několik gigantů. Silná Austrálie se může spolehnout na Nicka Kyrgiose a další dva členy TOP 50 (Alex de Minaur, John Millman), Rusové s největší pravděpodobností budou moci věřit trojici elitní patnáctky žebříčku dvouhry Daniil Medveděv, Andrej Rubljov, Karen Chačanov.

V Madridu bude k viděni šest základních skupin po třech týmech. Vítězové automaticky postoupí do čtvrtfinále, o dalších dvou účastnících nejlepší osmičky se rozhodne z dvou nejlepších výběrů ze druhých míst.

Čtvrteční los se uskuteční od 17:00 SEČ, konat se bude v Londýně, ze kterého se odvysílá přímý přenos celého ceremoniálu na oficiálních stránkách Davis Cupu.

Rozřazení košů pro finále Davis Cupu

1. koš
Španělsko (3. místo v daviscupovém žebříčku)
Kanada (6)
Francie (1.)
Chorvatsko (2.)
USA (5.)
Srbsko (7.)

2. koš
Německo (8.)
Itálie (9.)
Velká Británie (10.)
Austrálie (11.)
Kazachstán (12.)
Rusko (13.)

3. koš
Švédsko (14.)
Rakousko (15.)
Česko (17.)
Kolumbie (18.)
Maďarsko (23.)
Ekvádor (24.)