Kolářovi se splnil daviscupový sen. Odmalička jsem byl srdcař, netajil

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BRATISLAVY: Zdeněk Kolář nastoupil do čtyřhry proti Slovensku, čímž se dočkal svého prvního startu ve slavném Davis Cupu. Na vítězství spolu s Jonášem Forejtkem proti favorizovaným soupeřům sice nedosáhli, přesto mohl Kolář hrdě hlásit, že si dnešním zápasem splnil sen.

Na returnu to zkrátka nešlo. Slovenští deblisté Filip Polášek a Igor Zelenay podali suverénní výkon a mladým Čechům Jonáši Forejtkovi a Zdeňku Kolářovi nedali v daviscupové čtyřhře ani přičichnout k brejkbolu.

„Soupeři zahráli dobře, hlavně skvěle podávali. My jsme něco pokazili a vždy na začátku setu ztratili servis,“ hodnotil prohru dvakrát 4:6 osmnáctiletý Forejtek.

Po boku loňského hrdiny z Bosny a Hercegoviny stanul debutant Zdeněk Kolář. Ač byl v nominaci už potřetí, právě nyní nastoupil ke svému prvnímu daviscupovému utkání v kariéře.

„Je to splněný sen. Každý tenista chce jednou reprezentovat svoji zemi. Já jsem byl odmalička velký srdcař, jako kluk jsem trávil hodiny a hodiny u televize a podporoval Radka (Štěpánka) s Tomášem (Berdychem), kteří byli neskuteční,“ zavzpomínal Kolář.

„Nervozitu jsem cítil, ale že by mě to nějak svazovalo, to určitě ne. Byl to stejný den jako na turnajích. Soupeři byli kvalitní, my jsme měli být důraznější na síti. Mrzí mě to,“ nechal se slyšet třiadvacetiletý Kolář.

Navzdory prohře si český tenista bude datum 7. března 2020 dobře pamatovat – premiéra v Davis Cupu je významným milníkem jeho kariéry.