WTA

Clijstersová zažije comeback také ve čtyřhře. Ohlásila jméno parťačky

- Jan Havlovic

Kim Clijstersová se vrátila v únoru na tenisové dvorce v singlu, nyní plánuje comeback i ve čtyřhře. Bývalá deblová světová jednička odehraje v dubnu první soutěžní utkání ve čtyřhře po dlouhých osmi letech. Clijstersová se představí na turnaji v americkém Charlestonu, kde bude hrát po boku Američanky Sloane Stephensové.

Šestatřicetiletá belgická tenisová legenda odehrála po návratu na kurty dva singlové duely, v obou případech odcházela z kurtu v roli poražené. Clijstersová měla však těžký los – v Dubaji prohrála s rozjetou Španělkou Garbiňe Muguruzaovou a v mexickém Monterrey nestačila na světovou šestnáctku Britku Johannu Kontaovou.

Další zastávkou bývalé světové jedničky bude turnaj v americkém Indian Wells, kde Clijstersová přijala od pořadatelů divokou kartu pro start v hlavní soutěži.

Po vystoupení v Kalifornii se zkušená Belgičanka přesune do Charlestonu, kde bude hrát kromě dvouhry také čtyřhru. Čtyřnásobná grandslamová vítězka si zahraje deblový zápas poprvé po osmi letech.

Pořadatelé Volvo Car Open oznámili horkou novinu na twitterovém účtu. Deblovou parťačkou Clijstersové bude Američanka Sloane Stephensové. 

Letošní ročník antukového turnaje v Charlestonu, který je na programu od 4. do 12. dubna, bude mít hvězdné obsazení. Kromě Clijstersové a Stephensové chystají v singlové části účast světová jednička Australanka Bartyová, druhá nejlepší tenistka světa Rumunka Bartyová a světová pětka domácí Sofia Keninová. Z elitní desítky budou startovat ještě Nizozemka Bertensová a Švýcarka Bencicová.