Vše nejlepší, Sofinko! Veselý zazářil v Davis Cupu i pro malou dceru

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BRATISLAVY: Stoupající výkonnost potvrzena. Suverénní Jiří Veselý získal pro české barvy první bod v daviscupovém derby se Slovenskem. Zápas pro něj byl speciální i z jiného důvodu. „Zrovna dnes má moje dcera první narozeniny. Moc jsem si přál pro ni vyhrát,“ přiznal Veselý po skalpu Jozefa Kovalíka.

Na stranu nebohého slovenského reprezentanta Jozefa Kovalíka létaly rány jako z děla. Skvěle hrající Jiří Veselý totiž při svém servisu exceloval, průměrnou rychlost toho prvního dokonce vytáhl na 216 kilometrů za hodinu.

„Odehrál jsem nejlepší utkání v Davis Cupu. Neuvěřitelným podáním jsem dokázal eliminovat soupeřovu výhodu povrchu,“ radoval se po vítězství 6:3 a 7:5 Veselý.

Pochvaloval si především svůj výkon do stavu 6:3, 3:2 a 40:15. Pak sice přišel drobný útlum v podobě nevyužitých brejkbolů, vše ale nakonec po pouhé hodině a půl dobře dopadlo.

„Zápas jsem po mentální stránce zvládl, dokázal jsem udržet klidnou hlavu,“ poznamenal český tenista, jemuž přímo v bratislavské AXA aréně držela palce i rodina.

Jen dcerka zůstala pod dozorem babičky na hotelu. „Malá má zrovna dnes první narozeniny. Moc jsem si přál pro ni vyhrát. Celý život budu vzpomínat na to, že se mi to povedlo,“ dojatě líčil Veselý, který ale nesmí usnout na vavřínech.

Už v sobotu ho čeká velmi pravděpodobně čtyřhra a poté možná i souboj proti slovenské jedničce Andreji Martinovi.

„Sil mi zbylo dost, zítra budu stoprocentní,“ ujistil Veselý, jemuž se však nelíbí plán zápasů.

„Začínat čtyřhrou je zvrácené pravidlo, jelikož se v ní ani tolik nezapotíte a nerozdýcháte, jen ztuhnete. Pak to máte znovu nastartovat v singlu, což pro tělo není zdravé,“ kritizoval.

A co si od sobotního programu kromě vítězství pro české barvy přát? Rozhodně vyšší návštěvnost, jež byla dnes oproti očekávání přibližně poloviční – hlavně slovenských fanoušků dorazilo málo.

„První derby by si zasloužilo vyprodanou arénu. Čeští fanoušci každopádně nezklamali, bylo je slyšet,“ poděkoval po úspěšné páteční misi Veselý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

❤️ Christmas time ❤️ #family #daughter #mother #father #leo #puppy #christmas #christmastime

Příspěvek sdílený Jiri Vesely (@veselyjiri),Pro 23, 2019 v 9:04 PST


Galerie