Bojujte jako lvi! Štěpánek vyrazil do Bratislavy a podpořil český tým

- Jan Vojkůvka

Český daviscupový tým tento víkend v Bratislavě bojuje o postup do listopadového finále v Madridu. Podpořit jej přijel i bývalý reprezentant Radek Štěpánek, který vyzval své krajany, aby odevzdali maximální výkony.

„Bojujte jako lvi!“ napsal Štěpánek na svém Facebooku. Právě bývalý úspěšný tenista a daviscupový reprezentant si vysloužil přezdívku český lev, pod níž provedl také svou tenisovou rozlučku v říjnu 2018.

Štěpánek vyrazil přímo do Bratislavy, kde už jen jako divák může zavzpomínat na vlastní účinkování v daviscupovém týmu. A během kariéry toho stihl hodně.

Nejen, že byl u historických úspěchů v letech 2012 a 2013, kdy se svými parťáky vyhrál daviscupové tituly, ale stihl toho mnohem více. Celkem odehrál 26 daviscupových zápasů, během nichž stihl nastoupit k 53 utkáním.

Ve dvouhře zaznamenal bilanci 15 výher a 13 porážek. Ve čtyřhře pak, a zejména při souhře s Tomášem Berdychem, vybojoval 20 výher a jen pětkrát prohrál. Naposledy reprezentoval v roce 2016 ve čtvrtfinálovém duelu proti Francii. Tehdy nastoupil do čtyřhry s Lukášem Rosolem proti favorizovaným Herbertovi s Mahutem, s nimiž nakonec Češi prohráli 2:3 na sety.