Martincové forma drží! Češka přetlačila neoblíbenou Rumunku

- Jan Vojkůvka

Tereza Martincová dokázala navázat na své vydařené vystoupení z Dauhá a na halovém podniku WTA v Lyonu prošla do osmifinále! V úvodním kole přetlačila ve třech setech na čtvrtý pokus poprvé v kariéře Rumunku Anu Bogdanovou (90.) 6:3, 4:6 a 6:3.

Martincová, jež se v pondělí posunula žebříčkem na 132. místo světa díky účasti na turnaji v Dauhá, kde prošla kvalifikací a následně i do druhého kola, pokračuje v předvádění povedených výkonů. Česká hráčka v Lyonu nenastupovala jako favoritka, všechny dosavadní tři duely s Rumunkou Bogdanovou prohrála, ale dokázala si přenést dobrou formu i do Francie.

O osudu prvního a druhého setu rozhodl shodně jediný brejk, v tom rozhodujícím pak vedla Martincová 2:0, aby soupeřka posléze srovnala na 2:2.

Na ztracenou výhodu brejku ale dokázala pětadvacetiletá Češka bleskově reagovat dalším ukořistěným podáním soupeřky a svůj lup pak v posledním gemu ještě zopakovala.

Bogdanové v závěru zápasu úplně odešel forhend, zatímco Martincová byla na svých úderech poměrně jistá.

V dalším kole čeká pražskou rodačku buď nasazená osmička Slovenka Kužmová, nebo Holanďanka Pattinamaová Kerkhoveová, šťastná poražená z kvalifikace.