Legendu čeká druhý zápas po comebacku. Chybět nebude ani na prestižním turnaji

- Jan Vojkůvka

Členka tenisové síně slávy, jež se vrátila po více než sedmi letech na kurty, Kim Clijstersová, odehraje svůj druhý zápas po comebacku. Na turnaji v Monterrey vyzve nasazenou dvojku Johannu Kontaovou. Radost jí jistě udělala i divoká karta na prestižní turnaj v Indian Wells, kde nebude scházet.

Belgická tenistka se po svém návratu k bílému sportu zatím těší velkému zájmu pořadatelů. Získala divoké karty jak do Dubaje a nyní do Monterrey, tak i na podnik WTA Premier Mandatory v Indian Wells, kterému se říká pátý grandslam.

Tyto divoké karty však s sebou přináší i určitá úskalí, jelikož se Clijstersová nemůže rozehrát v zápasech se slabšími hráčkami. V Dubaji narazila na Garbine Muguruzaovou, které podlehla i přes bojovný výkon ve dvou setech. V Monterrey ji čeká již zmíněná Kontaová.

Bývalá světová jednička ovšem určitě má šanci uhrát dobrý výsledek. Britka totiž ve všech třech odehraných zápasech v této sezoně prohrála a po návratu ze zranění, které jí ukončilo předčasně minulý ročník, se nenachází v ideální formě.

Clijstersová se naopak, dle svých slov, cítí stále lépe. „Cítím, že tenis, co hraji, se zlepšuje. Pořád mám v sobě dobrou úroveň hry. Jsem ve fázi, kdy potřebuji zápasový rytmus,“ řekla Belgičanka. „Zatím jsem odehrála jeden zápas a nějaké tréninkové sety. Ráda bych sehrála více utkání, což je jediný způsob, jak mohu potrénovat různé věci, které se dají naučit jen ze zápasů.“