ATP

Hvězda vedle hvězdy. Indian Wells láká na bohatou čtyřhru

- Radek Štohl

Tenisový fanoušek se má na co těšit. Následující týden se rozjíždí první Masters sezóny, na kterém kromě zraněného Rogera Federera nebudou chybět největší elity současnosti. Americká tisícovka tak spatří Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala či Dominika Thiema. Nejlepší singlisté současnosti se však nepředstaví pouze v oblíbené dvouhře.

Ne nadarmo se o BNP Paribas Open mluví jako o pátém grandslamu sezóny. Lukrativní turnaj trvá čtrnáct dní, rovněž se může pyšnit velmi bohatým startovním zastoupením a štědře vypsanými odměnami. Velkou lahůdku poté nabízí soutěž čtyřhry, v níž pravidelně nastupují hvězdy bílého sportu.

Mezi ozdoby čtyřhry se již dlouhou dobu řadí Rafael Nadal. Devatenáctinásobný grandslamový vítěz dvouhry v Indian Wells slavil titul pětkrát, v letech 2010 a 2012 společně se krajanem Marcem Lópezem ovládli debl. Pořadatelé se na zkušené hráče můžou spolehnout také letos.

Ve čtyřhře se dále představí loňský semifinalista deblu Novak Djokovič, který potřetí v kariéře bude v Indian Wells startovat s Victorem Troickim. Srbské duo v Americe dvakrát dosáhlo na čtvrtfinále, v obou případech ztroskotalo na deblových specialistech.

Do boje o trofej mimo jiné vkročí nově třetí hráč dvouhry Dominic Thiem, Rakušan bude hrát s Grigorem Dimitrovem. Další zajímavé dvojice utvoří Stan Wawrinka s Alexanderem Zverevem nebo Karen Chačanov s Andrejem Rubljovem.

Letošní ročník bude zahájený v pondělí devátého března, vítězové budou známi dvaadvacátého března. Účastníci blížící se čtyřhry jsou k nalezení zde.

Zajímavé dvojice pro čtyřhru:
Novak Djokovič (1. místo dvouhry), Victor Troicki
Rafael Nadal (2.), Marc López
Dominic Thiem (3.), Grigor Dimitrov (19.)
Alexander Zverev (7.), Stan Wawrinka (17.)
David Goffin (10.), Diego Schwartzmann (13.)
Andrej Rubljov (14.), Karen Chačanov (15.)
Fabio Fognini (11.), Félix Auger Aliassime (20.)