Vyhrát finále a alou do Bratislavy! Na Davis Cup jsem se těšil, říká Forejtek

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BRATISLAVY: V Bosně a Hercegovině byl jedním z nováčků v českém daviscupovém týmu, zato nyní už ví, co ho čeká. Řeč je o Jonáši Forejtkovi, který se podruhé v kariéře zúčastní utkání Davis Cupu, tentokrát na Slovensku. „Hodně jsem se těšil, je to něco jiného,“ sdělil Tenisovému světu osmnáctiletý Čech.

Jonáš Forejtek, hrdina loňské daviscupové baráže v Bosně a Hercegovině, je zpět v českém týmu. Talentovaný tenista přicestoval do Bratislavy, kde se 6. a 7. března uskuteční zápas České republiky a Slovenska, z úspěšného tažení v Antalyi.

V Turecku minulý týden ukořistil singlový titul na turnaji s dotací 15 tisíc dolarů. Tento týden ve dvouhře dokráčel na podniku dotovaném 25 tisíci dolary do semifinále, k tomu slavil spolu s Michaelem Vrbenským triumf ve čtyřhře.

„Jsem rád, že se mi hned první letošní turnaje na antuce vydařily. Dnes jsem dohrál finále deblu a pak jsem přeletěl do Vídně a dostal se do Bratislavy,“ vyprávěl osmnáctiletý český reprezentant, jenž si antuku v bratislavské AXA aréně poprvé vyzkouší v pondělí.

„Kondičně jsem v pohodě, bez problémů jsem odehrál oba turnaje v Turecku,“ pochvaluje si.

Právě Forejtek byl překvapivým strůjcem postupu do kvalifikačního kola proti Slovensku, když loni v zářijové baráži v Bosně a Hercegovině vyhrál jako debutant oba své zápasy.

„Někdy si na to vzpomenu. Na Davis Cup jsem se hodně těšil, je to něco jiného,“ uvědomuje si tenista, jenž po loňské sezóně nadobro přešel z juniorského na mužský okruh.

„Více turnajů mezi dospělými jsem hrál už loni po US Open,“ ujasnil Forejtek, že letošní sezóna je pouze navázáním na konec té minulé.

Nejen tenisové povinnosti ale zaměstnávají mysl nejmladšího člena českého výběru. V blízké budoucnosti ho čeká i výzva studijní. „Na jaře bych měl maturovat, snad to stihnu,“ přeje si hráč páté stovky singlového žebříčku.