Titul ani elitní desítku nevybojovala. Kvitová ve finále v Dauhá padla

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová své působení v katarském Dauhá až k trofeji nedotáhla. Ve finále proti Aryně Sabalenkové (13.) z Běloruska podlehla 3:6, 3:6 a svůj první titul v sezoně nevybojovala. Zároveň se nevrátí (prozatím) do elitní desítky žebříčku WTA.

Kvitová předváděla v Dauhá výborné výkony a vše korunovala pátečním vítězstvím nad světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. I proto byla vítězka turnaje z roku 2018 ve finále proti Sabalenkové mírnou favoritkou.

Tomu nahrávalo i poslední střetnutí obou hráček, k němuž došlo loni v Sydney. Kvitová tehdy nepříjemnou soupeřku porazila ve dvou setech.

Sobotní finále však radost nepřineslo. České tenistce se nedařilo v utkání na returnu a neprorazila soupeřce ani jednou servis. Naopak ve čtvrté hře úvodní sady přišla sama o podání a výsledek zvrátit nedokázala.

Ve druhém setu za stavu 2:1 sice měla Kvitová hned pět brejkbolů (jediné v zápase), ale ani jeden nevyužila a od stavu 3:2 prohrála čtyři gemy v řadě.

Finálová porážka stála Kvitovou také návrat do elitní desítky světa. Místo toho klesne na 12. místo, když ji přeskočí právě Sabalenková.