Kariéru končí další tenistka. Tenis opouští nejlepší Švédka poslední dekády

- Jan Vojkůvka

Bývalá 45. tenistka ve dvouhře a deblová světová dvacítka, Johanna Larssonová, končí s okamžitou platností svou kariéru. Věrná švédská reprezentantka, jež ve Fed Cupu odehrála na 80 zápasů, se rozhodla pro konec v pouhých 31 letech.

Larssonová oznámila své rozhodnutí během rozhovoru se švédskými médii. Jejím posledním profesionálním zápasem byla porážka ve Fed Cupu s Polkou Magdou Linetteovou, jíž podlehla v Lucemburku 8. února.

Larssonová během kariéry vyhrála dva turnaje na okruhu WTA ve dvouhře (2015 v Bastadu a 2018 v Norimberku) a hned 14 ve čtyřhře. Na okruhu ITF přidala 13 singlových a 17 deblových trofejí.

Zatímco ve dvouhře bylo jejím žebříčkovým maximem 45. místo světa, ve čtyřhře se dokázala vyhoupnout dokonce do elitní dvacítky. K tomu jí dopomohl postup do semifinále Roland Garros v minulé sezoně spolu s Kirsten Flipkensovou.

„Jsem neskutečně šťastná a hrdá za to, čeho jsem docílila. Bylo to skvělé dobrodružství se spoustou úžasných okamžiků,“ uvedla Larssonová. „Cítím, že už nemám dost energie na to, abych hrála stoprocentně a nechci hrát tenis, když nemohu odvádět výkony na nejvyšší úrovni.“