A co po kariéře? Sázkové kanceláře vypisují neobvyklé kurzy na Šarapovovou

- Filip Lefenda

Ve svých 32 letech ukončila Maria Šarapovová bohatou sportovní kariéru. Se skvostnou bilancí pěti vyhraných grandslamů a 31 dalších titulů z okruhu WTA bývala někdejší světová jednička vyhledávanou i na tiketech sázkařů. A ti nemusí smutnit ani poté, co Ruska pověsila raketu na pomyslný hřebík.

Vyhraje Šarapovová nadcházející Roland Garros? Takovou příležitost už v nabídkách sázkových kanceláří nenaleznete. Častá zranění, která vítězku 645 zápasů na profesionálním okruhu sužovala v posledních letech, ji donutila s vrcholovým tenisem nadobro seknout.

Co s ní ale bude dále? Sázkové kanceláře se vesměs shodují, že se Šarapovová v dohledné době do ústraní nestáhne, ba naopak – stane se výraznou tváří některé z populárních televizních reality show.

Nejmenovaná sázková kancelář vidí jako nejpravděpodobnější účast Šarapovové v britské taneční soutěži „Strictly Come Dancing“ (kurz 2/1), v níž populární osobnosti vystupují před porotou v páru s profesionálními tanečníky. Jiná britská „sázkovka“ se rovněž přiklání k taneční soutěži, leč k americké verzi s názvem „Dancing with the Stars“ (2/1). Vyloučena, zdá se, není ani účast v některé z volnějších talentových show, kde by Ruska mohla zazpívat.

„Maria Šarapovová má za sebou fantastickou tenisovou kariéru. Nyní odložila raketu a sázkaři se domnívají, že ukáže své umění na tanečním parketu,“ komentoval situaci zástupce jedné ze sázkových kanceláří.

A do karet tomuto přesvědčení nahrávají i slova samotné Šarapovové. „Na pár věcí se opravdu těším. Na klid v rodinném kruhu. Přemítání u ranní kávy. Víkendové výlety. A na to, že budu moci cvičit tělo podle svého, třeba v taneční skupině,“ nechala se slyšet populární Ruska.

Vystoupení v taneční show by v případě Šarapovové nebylo ničím výjimečným. V minulosti se z hvězd bílého sportu představily na jevištích rovněž Agnieszka Radwańská, Daniela Hantuchová nebo třeba Martina Navrátilová.