Na diváky se můžu vy**at, soptil na tiskovce Kyrgios

- Filip Lefenda

Jestliže před rokem hovořil o tom, jak se bude v roli obhájce trofeje do Mexika rád vracet, po letošku už to zřejmě neplatí. Nick Kyrgios letos odehrál na podniku v Acapulcu jediný set, poté středeční duel s Francouzem Humbertem vzdal.

Na vině bylo bolavé zápěstí, které čtyřiadvacetiletého Australana, dle jeho slov, limitovalo ve hře. To se dost možná projevilo i na výsledku, ono jediné dějství totiž prohrál australský favorit 3:6.

Jeho odstoupení ze zápasu i turnaje ovšem nesli nelibě mexičtí diváci. Loňského turnajového šampiona vyprovodili z kurtu bouřlivým pískotem a bučením. A Kyrgios si na jejich adresu nebral na následné tiskovce servítky.

„Je mi to u p**ele, na diváky se můžu vy**at,“ zaskočil momentálně 23. hráč žebříčku ATP přítomné novináře. „I když mě bolí zápěstí, snažil jsem se hrát. Přišel jsem ukázat svůj tenis, oni ale neprojevili žádný respekt. S**u na ně,“ kroutil hlavou viditelně naštvaný Kyrgios.

V Acapulcu tak zřejmě doplatil na svou pověst hráče, jehož přístup k tenisu není vždy zrovna stoprocentní. Chování někdejší světové třináctky má k vzorovému často na hony daleko. Přesto i tentokrát ukázal svou lepší tvář.

„Já jsem sice zraněný, ale v Austrálii přišli lidé o životy a domovy. Oproti tomu je bolavé zápěstí nic,“ nechtěl Kyrgios, jenž během ledna spustil masivní kampaň na pomoc postižené vlasti, incident s fanoušky i své zdravotní trable dále rozebírat.