ATP

Otec Djokoviče: Federer na Novaka vždy žárlil

- Radek Štohl

Další kontroverzní vyjádření přidal Srdjan Djokovič. Otec světové jedničky Novaka v nedávném rozhovoru prohlásil, že velký konkurent srbského tenisty Roger Federer na aktuálně nejlepšího hráče světa žárlí.

Vztahy mezi Novakem Djokovičem a Rogerem Federerem jsou specifické. Na jejich vývoji přidává také Srdjan Djokovič, který již nejednou kritizoval chování švýcarského tenisty. Nejinak tomu bylo ve druhé polovině února, kdy se rozpovídal pro deník Novosti.

„Od chvíle, co Novak prorazil, tak Federer na Novaka pořád žárlí. Moc dobře věděl, že bude lepší, a že ho bude překonávat. Je to sice úžasný tenista, rozhodně bych to však nemohl říct o jeho lidskosti," nechal se slyšet Srdjan Djokovič.

Svérázný Srb pokračoval také v obhajobě svého syna. „Nikdo v historii sportu neumí přijmout prohry jako Novak. Když mu zápas nevyjde, tak přijde ke svému soupeři a řekne mu: „Bravo mistře, byl jsi lepší než já."

Djokovič starší si zároveň posteskl, že jeho syn zatím neobdržel Cenu za sportovní chování. „Nestalo se tak ani jednou, vždy to skončilo v rukou Federera. Stačí se jen podívat, jak se chová, když prohraje, a jak se při prohře chová Novak," uzavřel.