Česko budou v lednu na Hopman Cupu reprezentovat Kvitová s Pavláskem

- Filip Lefenda

Českou republiku budou zkraje příštího roku reprezentovat na Hopmanově poháru v Perthu Petra Kvitová a Adam Pavlásek. Šestadvacetiletá bronzová medailistka z Ria si týmovou soutěž na australském území zahraje potřetí v kariéře, o pět let mladší spoluhráč podruhé. Turnaj startuje 1. ledna.

V současnosti šestnáctá hráčka světového žebříčku Petra Kvitová ví, jak v Perthu chutná vítězství. V roce 2012 turnaj smíšených dvojic společně s Tomášem Berdychem ovládla, což se českému páru povedlo poprvé od roku 1994. Tehdy na turnaji triumfovali Petr Korda s Janou Novotnou. Před dvěma lety si pak bývalá světová dvojka zahrála s Radkem Štěpánkem, tenkrát však český pár těsně nepostoupil ze skupiny.

Zkušenost Adama Pavláska je čerstvější. Jednadvacetiletý rodák z Bílovce se v Perthu představil loni po boku Lucie Šafářové. Duo skončilo ve skupině druhé, když si poradilo s Kanadou a Itálií, avšak nestačilo na silné Spojené státy v čele se Serenou Williamsovou. Druzí ve skupině skončili také letošní čeští zástupci – Karolína Plíšková a Jiří Veselý.

„Na Hopman Cupu hraji vždy ráda. Je to zábava,“ pravila Kvitová, která zmínila i hlavní přednosti turnaje, které hráči většinou uvádějí. „Máte garantovány tři zápasy, zahrajete si i mix. Je to zábavná týmová soutěž. Je pro mě velká čest reprezentovat Českou republiku. Hopman Cup je něco speciálního. Nehrajete jen za sebe, ale za zemi, kterou milujete. Těším se,“ uvedla dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Turnaj, na němž se po zranění představí mimo jiné i Švýcar Roger Federer, startuje na Nový rok. Češi se na úvod střetnou s Američany (Vandewegheová, Sock) a posléze s Austrálií a Španělskem. Nominace těchto dvou týmů zatím nebyly oznámeny, jasno by však mělo být zkraje října. Do finále postupuje vždy vítěz čtyřčlenné skupiny.