Snový týden Tomáše Macháče! Devatenáctiletý tenista slaví první titul z challengeru

- Jan Havlovic

Tomáš Macháč si připsal na challengeru v německém Koblenzu největší triumf ve své dosavadní kariéře! Devatenáctiletý tenista navázal na čtyři triumfy z okruhu ITF a nyní si připsal i premiérový titul na challengeru. Macháč ve finále přehrál favorizovaného Nizozemce Botice Van De Zandschulpa za necelé dvě hodiny po setech 6:3, 4:6 a 6:3.

Tomáš Macháč má před blížícím se daviscupovým duelem proti Slovensku parádní formu! Devatenáctiletý tenista neztratil na challengeru v německém Koblenzu při cestě do finále jediný set a na této úrovni si zahrál premiérově o titul. 

Mladý český talent sice musel v nedělním finálovém klání poprvé na turnaji do tří setů, ale dvouhodinový souboj s Nizozemcem Boticem Van De Zandschulpem zvládl s vítěznou tečkou a po výhře 6:3, 4:6 a 6:3 ukořistil premiérový titul z challengeru.

Macháč tak oplatil tomuto soupeři loňskou porážku z prvního kola challengeru v Glasgow, kde Čech prohrál ve dvou setech.

Před turnajem v Koblenzu patřila Macháčovi na žebříčku 347 pozice. Po premiérovém triumfu se český hráč posune poprvé v kariéře do třetí stovky – v live rankingu mu aktuálně patří 251. místo. 

Tomáš Macháč úspěšně navazuje na raketový nástup do dospělého tenisu, když na konci předloňské sezony získal na halových podnicích v Česku hned tři singlové tituly. Nyní mladý Čech ukazuje, že umí být konkurenceschopný i na úrovni challengerů.