Plíšková s Bartyovou objevovaly krásy Dauhá! Tenisové hvězdy se také projely tramvají

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková s Ashleigh Bartyovou využily sobotní den, aby objevovaly krásy moderního města Dauhá. Špičkové tenistky si prošly centrum hlavního města Kataru a na náměstí si zahráli na provizorním kurtu. Následovala také jízda tramvají. „Tou jsem tady jela poprvé v životě,“ svěřila se česká tenistka.

Světová jednička Ashleigh Bartyová a třetí nejlepší tenistka světa Karolína Plíšková mají coby nasazené hráčky v prvním kole Qatar Total Open volný los, a tak v sobotu vyrazily na obhlídku centra Dauhá. 

Pořadatelé si na místním náměstí připravili pro hvězdné účastnice místního podniku provizorní kurt, kde si Bartyová s Plíškovou krátce zapinkaly. „Byl to krásný kurt,“ ocenila Plíšková snahu funkcionářů místního turnaje. 

Prohlídku centra hlavního města Kataru si obě tenistky zpestřily jízdou tramvají. „Poprvé v životě jsem se tady v Dauhá projela tramvají,“ svěřila se Plíšková. Bartyovou zase zaujala místní architektura. „V Dauhá je mnoho moderních budov, je to takový mix nových staveb s těmi starými,“ všímá si Australanka.

Bartyovou a Plíškovou nyní čekají v Dauhá tenisového povinnosti. Světovou jedničku čeká ve druhém kole souboj s vítězkou zápasu mezi Němkou Siegemundovou a Kazaškou Švedovovou. Soupeřka Karolíny Plíškové vzejde ze střetnutí Američanky Peraové s Francouzkou Garciaovou.