To je forma! Excelentní Macháč si zahraje na challengeru premiérové finále

- Jan Havlovic

Tomáš Macháč má na challengeru v německém Koblenz parádní formu, když v pěti dosavadních zápasech neztratil ani set a na této úrovni si poprvé zahraje ve finále! Životního úspěchu dosáhl devatenáctiletý tenista díky sobotní výhře nad Belgičanem Rubenem Bemelmansem, kterého porazil po setech 6:2, 6:4. Macháč, který má ve sbírce čtyři singlové titul z okruhu ITF, bude v neděli usilovat o premiérový turnajový vavřín z challengeru.

Devatenáctiletý český talent vstoupil do sobotního semifinálového souboje ideálně, když v úvodních pěti gemech hned dvakrát brejknul svého soupeře. Macháč si vytvořil pohodlný náskok, který po 27 minutách přetavil ve vítězství v první sadě v poměru 6:2. 

Zkušený dvaatřicetiletý Belgičan začal držet krok s o třináct let mladším soupeřem až ve druhém setu. Vyrovnaná partie bez brejku platila do stavu 4:4. V následujícím gemu se Macháčovi podařilo  proměnit brejkbol a zápas uzavřel při vlastním podání.

Tomáš Macháč po skalpu 249. tenisty světa potvrdil vynikající formu a v německém Koblenz neztratil ani v pátém zápase jediný set. Devatenáctiletého Čecha čeká v neděli premiérový finálový duel na challengeru, Macháčovo dosavadním maximem na této úrovni byla semifinálová účast. 

V nedělním finálovém souboji vyzve lepšího z dvojice Botic Van De Zandschulp/Nicola Kuhn.

Pravorukého tenistu čeká díky úspěšnému tažení na turnaji v západním Německu výrazný žebříkový posun. V aktuálním live rankingu patří držiteli čtyř singlových trofejí z okruhu ITF 275. pozice, čímž by vylepšil kariérní maximum.