Koronavirus znovu ovlivnil tenisový program. Zrušil se dubnový turnaj WTA

- Jan Havlovic

Epidemie koronaviru znovu narušila tenisový program v Asii. Nebezpečná nemoc donutila jednat organizaci WTA, která z preventivních důvodů zrušila dubnový turnaj kategorie 125K Xi’an Open. V Číně byl již dříve zrušen kompletní program březnových challengerů i turnaje ITF.

V pátek jsme informovali o tom, že se čínský daviscupový tým z bezpečnostních důvodů odhlásil z březnového utkání play off Davisova poháru.

O den později zareagovala na epidemii koronaviru také organizace WTA. Zástupci této ženské tenisové asociace zrušili z preventivních důvodů dubnový turnaj kategorie 125K v čínském Xi’anu, kde se mělo hrát od 13. do 19. dubna.

Otazník visí také nad dalším turnajem stejné kategorie – Kunming Open, který se koná od 27. dubna. Ve stejném týdnu se má hrát v čínském Anningu i mužský challemger. 

Zástupci WTA uvedli v oficiálním prohlášení, že situaci v Asii pozorně monitorují s ohledem na podzimním šňůru turnajů v Číně. Jedná se o celkem sedm podniků, včetně obřích turnajů v Pekingu a Wu-chanu, který je epicentrem nákazy.

Epidemie koronaviru si v Číně vyžádala již téměř 2300 obětí a nakaženo bylo téměř 77 tisíc lidí. Tenisoví funkcionáři již dříve zrušili kompletní březnový program challengerů v Číně, hrát se nebude také 5 turnajů ITF a odloženy byly čtyři juniorské podniky na čínském území.