Budu se snažit, aby titul zůstal doma, vzkazuje Lucie Šafářová před finálovým zápasem

- Radim Sochor

Páteční program byl o jedno semifinále ochuzen, neboť nasazená jednička, Světlana Kuzněcovová, odstoupila z turnaje ještě před zápasem kvůli nataženému břišnímu svalu. Diváci si ale rozhodně stěžovat nemohli, neboť druhé semifinále, ve kterém změřily síly Lucie Šafářová a Karolína Plíšková, bylo velmi kvalitní.

"Bylo to úžasné, skvělá atmosféra a opět vyprodáno. Diváci fandili na obě strany. Byl to dobrý zápas, já jsem dnes výborně servírovala, stejně tak Kája, ale mně vyšly lépe ty klíčové momenty. Hrozně se těším na finále a na publikum, které bude na mé straně a požene mě k titulu," velí před posledním zápasem spokojená finalistka.

Soupeřky se potkaly na minulém turnaji ve Stuttgartu, tehdy vzešla jako vítězka Karolína Plíšková. Tentokráte tomu ale bylo jinak. "Já se dneska hrozně snažila vyhrát. Minule to vyšlo Káji, teď to vyšlo mně. Ve Stuttgartu to bylo také o pár míčcích. Jak říkám, minule to zvládala lépe ona, dneska já," popsala Lucie Šafářová.

Lucie Šafářová se před turnajem nesmírně trápila. Jedna porážka za druhou. To vše se ale zde v Praze na J&T Banka Prague Open změnilo, čehož si je tenistka vědoma: "Bylo to velmi těžké období. Musela jsem se vracet po tak dlouhé době, budovat znovu kondici. Výsledky ani přesto nepřicházely, o to víc si postupu teď vážím."

"Dneska jsem se opravdu cítila dobře, taková má stará já (smích). Dobře jsem se hýbala, dobře jsem servírovala i returnovala. Byl to už čtvrtý vítězný zápas v řadě. Já jsem hrozně ráda, že mi zdraví pořád drží. Únava se sice kupí, ale pořád se to drží v mezích, že jsem další den připravená," říká s úsměvem devětadvacetiletá tenistka.

Lucii čeká ve finále Samantha Stosurová, tedy turnajová čtyřka. Šafářová bude ve finále považovaná za favoritku, neboť na Australanku umí výborně. Z odehraných třinácti zápasů se česká tenistka radovala z vítězství hned desetkrát, ale zápas rozhodně nechce podcenit. "Samantha na antuce je zcela jiná Samantha. Ona tu antuku miluje, má na ní více času na svůj horší úder bekhendem. Já se budu snažit podat stejný výkon jako dnes, jít do toho agresivně a vyhrát," dodala na závěr světová tenistka číslo 16.