WTA

Kar. Plíšková v Dubaji rozdrtila Mladenovicovou

- Radek Štohl

Karolína Plíšková si potřetí v řadě zahraje čtvrtfinále dvouhry v Dubaji. Druhá nasazená ve svém prvním zápase na turnaji smetla Kristinu Mladenovicovou 6:1, 6:2. Francouzka během celého zápasu vytvořila osm dvojchyb, čtyři hned při svém úvodním podání. O semifinále se utká s Jelenou Rybakinovou, která letos vyhrála již sedmnáct utkání.

Hráčky se spolu utkaly pošesté v kariéře. Před druhým dubajským měřením sil (před třemi lety zde zvítězila Mladenovicová 6:2, 6:4) na tom byla lépe Plíšková, jež uspěla ve třech vzájemných zápasech. Naposledy tomu bylo letos na Australian Open, kde si po výhře 6:2, 7:5 zajistila postup do druhého kola česká tenistka, která rovněž úřadovala ve středu.

Úvod duelu přitom začal netradičně, když druhá nasazená vytvořila dvojchybu. Následně si gem bez větších problémů pohlídala, což se naopak nevydařilo Mladenovicové. Francouzka sice při svém úvodním podání vedla 30:0, ve zbytku gemu ovšem vytvořila čtyři dvojchyby, což ji stálo celou hru.

Plíšková prožila největší problémy v prvním setu za stavu 3:1, když prohrávala 0:30. V páté výměně gemu Mladenovicová měla na raketě vítězný úder před sítí, který ale pokazila. Češka vzápětí získala druhý brejk v setu, ten po třetím využitém setbolu využila.

Do druhého setu Plíšková vstoupila brejkem. Následně sice dovolila protihráčce se dostat na shodu, brejkbol ale nepřipustila. Za stavu 4:2 ke všemu získala čtvrtý brejk v utkání, v následující hře dokázala po druhém proměněném mečbolu uzavřít zápas.

„Měla jsem dobrý plán, který pracoval. Servis přesto mohl být trochu lepší," prohlásila přímo na kurtu vítězka zápasu. Nejen ona se musela na rozpáleném betonu vypořádat s vysokými teplotami. „Tyto podmínky mám ráda," pokračovala Češka. Rovněž se ohlédla za sezónou 2020.

„Letos jsem měla několik dobrých zápasů. Chci jich vyhrát co nejvíce před antukou. Ještě mě tu ale čeká čtyřhra," dodala Plíšková, čímž připoměla utkání o čtvrtfinále se sestrou Kristýnou.

WTA

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, UAE, 2 794 840 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Kristina Mladenovicová (FRA, 38.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (3.) 1:6, 2:6