Roger Federer mě stál místo na olympiádě, mrzí Sandgrena

- Jan Vojkůvka

Měl na dosah největší úspěch kariéry, semifinále grandslamu bylo neskutečně blízko. Tennys Sandgren ovšem na Australian Open neproměnil sedm mečbolů proti Rogeru Federerovi a v pětisetové bitvě padl. Jak Američan řekl, kvůli této porážce přišel o jistotu olympijského místa.

Vítězství nad Federerem by Sandgrenovi zajistilo velký počet bodů a výrazný posun žebříčkem. Kvůli porážce se však usadil pouze na 53. místo žebříčku, což z něj dělá na rankingu až pátého tenistu ze Spojených států.

Není tak divu, že při zpětném pohledu zůstává Sandgren z nevyužitých příležitostí dost frustrovaný. Vítězství by z něj totiž udělalo jednoho reálného aspiranta na účast v Tokiu.

„Kdybych proti Rogeru Federerovi vyhrál, tak bych teď pravděpodobně byl v olympijském týmu,“ věří Sandgren. „Teď musím vyhrát pár zápasů navíc a uvidíme, komu padne karta.“

Olympijské hry přitom nejsou jediným Sandgrenovým cílem pro tuto sezonu. Byť jsou jeho snem. „Rád bych se pokusil zakončit rok v první dvacítce nebo desítce,“ podotkl Američan.

„Mám pocit, že toho mohu dosáhnout, pokud se budu dál zlepšovat a budu pokračovat správným směrem,“ dodal.

Kromě čtvrtfinále Australian Open ovšem zatím Sandgren nepředvádí dobré výkony. V Aucklandu vypadl ve 2. kole a na turnajích v Dauhá a New Yorku, kde se hraje tento týden, padl hned v úvodním klání. Kvalifikace na olympijské hry je tak zatím v nedohlednu.