Forma jako hrom! Dvacetiletá Kazaška vybojovala třetí finále sezony

- Jan Vojkůvka

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová hraje v této sezoně v úctyhodné formě. Teprve dvacetiletá tenistka dokázala vybojovat v Petrohradu už své třetí finále na okruhu WTA v letošním roce.

Vycházející kazašská hvězda v tomto ročníku předvádí neskutečné výkony. Ze dvou finálových zápasů vybojovala jednu trofej a v polovině února má na kontě už třetí finále z pouhých čtyř turnajů.

Rybakinová do svého třetího finále prošla v ruském Petrohradu, když dokázala otočit semifinálový duel s Řekyní Marií Sakkariovou, jíž porazila 3:6, 7:5, 6:1. Ve finále se utká s favorizovanou Nizozemkou Kiki Bertensovou.

Aktuálně 25. hráčka, což je její maximum ve světovém žebříčku, vstoupila do sezony postupem do finále v čínském Šen-čenu. následně vyhrála generálku na Australian Open v Hobartu. Grandslam v Melbourne sice ukončila už ve třetím kole, když prohrála se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou, ale svou formu si udržela i po dvoutýdenní pauze.

V Petrohradu její schopnosti odnesla i česká tenistka Kateřina Siniaková, jež s ní prohrála hned v prvním kole po setech 3:6, 4:6.

Díky postupu do finále se Rybakinová poprvé v kariéře posune do elitní dvacítky žebříčku WTA. V případě zisku titulu by se dostala na dostřel od 18. místa, které drží Američanka Alison Riskeová.