Trump pozval Nadala do Bílého domu. Má to ale háček

- Jan Vojkůvka

Španělský tenista Rafael Nadal se dočkal obrovské pocty od amerického prezidenta Donalda Trumpa. Byl totiž pozván do Bílého domu, aby se zúčastnil společné audience spolu se španělským králem Felipem VI. a jeho chotí. Věc má ale jeden podstatný háček.

Pozvánka do Bílého domu přišla Nadalovi před začátkem víkendu. Spolu s členy královské rodiny by měl navštívit amerického prezidenta a být součástí „jednání o potvrzení závazků obou zemí a společnému postavení se globálním výzvám,“ jak stojí v oficiálním prohlášení k účelu návštěvy.

„Víte, kdo je můj nejoblíbenější sportovec? Rafael Nadal,“ netají se Trump svými sympatiemi ke španělskému matadorovi. „Mám ho rád. Je to člověk, co chce vždy vyhrát. Je to vítězný typ.“

Král s královnou pojedou do Spojených států 21. dubna a to je právě onen zmíněný háček, který nejspíš zamezí Nadalovi v návštěvě Bílého domu.

Termín totiž koliduje s finále na turnaji Masters v Monte Carlu, kde bude světová dvojka největším favoritem na zisk titulu. Antuková sezona patří k doménám španělského tenisty a v Monte Carlu vybojoval během své kariéry už jedenáct titulů. V minulé sezoně překvapivě vypadl v semifinále.

Je tedy vysoce nepravděpodobné, že by třiatřicetiletý tenista na pozvání kývl. I s ohledem na to, že bude v plném proudu oblíbená antuková sezona. Dá se očekávat, že nastoupí na co největší počet turnajů a s tím by se cesta do Ameriky, i bez ohledu na případné finále v Monte Carlu, příliš neslučovala.