Doufám, že umřeš na rakovinu. Sázkaři se nechutně pustili do bývalé světové čtyřky

- Filip Lefenda

Pořádnou spršku nechutných zpráv schytala po svém překvapivém vyřazení z turnaje v Petrohradu Caroline Garcíaová. Favorizovaná Francouzka vypadla už v úvodním kole dvouhry s lucky loserkou Fionou Ferrovou, což zřejmě neunesli zhrzení sázkaři.

„Skonči s tenisem!“, „Jsi neuvěřitelně hrozná hráčka a já kvůli tobě prohrál peníze.“ „Ještě nikdy jsem neviděl někoho tak trapného jako tebe, jsi ostuda sportu.“ To jsou jen některé ze zpráv, které tenistka zveřejnila na svém Instagramu.

Některá individua dokonce zašla ještě dále. „Doufám, že umřeš na rakovinu,“ spílal nechutně šestadvacetileté Garcíaové po prohře s o čtyři roky mladší krajankou jeden z uživatelů této sociální sítě.

Samotná Garcíaová ale naštěstí bere situaci s nadhledem. „Zprávy od gamblerů jsou po porážkách naprosto běžné. Dnes jsem se o ně chtěla podělit,“ vysvětlovala Francouzka, která v Petrohradu stále ještě figuruje v deblu. V tom si v sobotu po boku Britky Kontaové zahraje o postup do finále.

„Podobné zprávy nemají vliv na můj život ani mé cíle,“ ujišťuje bývalá světová čtyřka, jež je momentálně v singlovém žebříčku až na 46. pozici, své opravdové fanoušky.

S podobnými, často anonymními útoky se na sociálních sítích musí vyrovnat drtivá většina profesionálních hráčů. Někteří dokonce své profily ruší. „Pro mou hlavu je to zbytečná ztráta energie a pozornosti,“ vysvětlil po listopadovém triumfu na Turnaji mistrů Řek Stefanos Tsitsipas odchod ze světa sociálních médií.