Ostrý start! Vracející se Clijstersová změří síly s hráčkou TOP 10

- Filip Lefenda

V sobotu byl v místě konání rozlosován prestižní podnik WTA Premier v Dubaji, v jehož hlavní soutěži se představí minimálně čtyři české hráčky. Hlavní pozornost se ale bude v úvodním kole soustředit kolem tenistky z Belgie – po více než sedmileté mateřské pauze totiž odehraje soutěžní duel bývalá světová jednička Kim Clijstersová. A los se s ní nepáral…

Šestatřicetiletá Clijstersová, nad jejíž formou a zejména fyzickou kondicí visí velký otazník, bude ve Spojených arabských emirátech účinkovat díky divoké kartě domácích organizátorů.

„Jsem velmi nadšena, že se můžu objevit zpátky na tenisových kurtech. Tento turnaj slaví své dvacáté výročí. Je to pro mě o to větší pocta, že comeback učiním právě zde. Již se nemůžu dočkat návratu k této milované hře,“ prohlásila před časem pro web WTA Clijstersová.

Hned na úvod ovšem čeká trojnásobnou matku protivnice z kategorie nejtěžších. Los přisoudil Clijstersové nasazenou šestku Kiki Bertensovou, v současnosti osmou hráčku žebříčku WTA, jež tento týden obhajuje loňský titul na halovém podniku v Petrohradu.

Vítězka tohoto ostře sledovaného střetnutí se ve druhém kole utká buď s Ukrajinkou Jastremskou, nebo jednou z úspěšných kvalifikantek.

Clijstersová, která během své kariéry posbírala na profesionálním okruhu ve dvouhře celkem 41 titulů, se vrací už podruhé. Poprvé "ukončila" kariéru již ve 23 letech, po porodu dcery Jady se ale už za dva roky do soutěžního zápolení vrátila. A ve velkém stylu – v New Yorku si došla pro titul z US Open, který získala z pozice nenasazené hráčky. To se před ní ještě nikomu jinému nepodařilo. O rok později navíc trofej obhájila.

Před sedmi roky se pak Clijstersová loučila podruhé. Následně přivedla na svět dva syny – Jacka a Blakea.