Muchová reaguje na horší vstup do sezony. Ukončila spolupráci se slovenským koučem

- Jan Havlovic

Karolína Muchová již nebude nadále nastupovat pod vedením slovenského kouče Emila Miškeho, který českou tenistku vedl tři roky. Aktuálně 24. hráčka světového žebříčku oznámila zprávu o ukončení spolupráce v pátek odpoledne na sociální síti. „Nebylo to lehké rozhodnutí,“ napsala Muchová.

Třiadvacetiletá tenistka reaguje na horší vstup do nové sezony – Muchová vypadla v Brisbane v prvním kole a na Australian Open se loučila již po druhém zápase. Novým impulsem do dalších turnajů má být změna trenéra.

Zásadní zprávu oznámila česká reprezentantka v pátek odpoledne na sociální síti. „Nebylo to lehké rozhodnutí, ale v sezóně již nebudu dále pokračovat pod vedením Emila Miškeho,” napsala Muchová.

„Díky kouči, že jste po dobu naší spolupráce stál vždy při mě a pomáhal mi najít správnou cestu, od malých turnajů až po ty největší. Doufám, že se vám bude dařit i nadále!“ vzkázala.

Miške spolupracoval s Muchovou od začátku roku 2017, tehdy byla olomoucká tenistka v žebříčku až v polovině třetí stovky. Česko-slovenská dvojice udělala od té doby hodně kvalitní práce, která Muchovou vynesla v žebříčku až na 21. místo a v loňské sezoně si zahrála ve slavném Wimbledonu čtvrtfinále.

Karolína Muchová se dočkala v září také premiérového titulu na okruhu WTA, když opanovala turnaj v jihokorejskému Soulu. 

Muchovou čekají v dalších dvou týdnech starty na štědře dotovaných turnajích v Dauhá a Dubaji.