Netflix natáčí snímek o Ósakaové. Nebude to tradiční sportovní dokument, láká Japonka

- Jan Havlovic

Společnost Netflix oznámila, že v brzké době nabídne divákům dokumentární film o dvojnásobné grandslamové šampionce Naomi Ósakaové. Snímek bude mapovat životní období japonské tenistky od loňského US Open až do letních olympijských her, které proběhnou letos v srpnu v japonském Tokiu. Oficiální datum premiéry prvního dílu zatím nebyl zveřejněn.

Informaci o natáčení vypustila do světa samotná Ósakaová, která zveřejnila na sociální síti fotku z natáčení. Oficiální potvrzení přidal twitterový účet Netflix Japan. Zatím však tvůrci neprozradili název této dokumentární série ani datum zveřejnění premiérového dílu. 

Snímek bude zachycovat život Naomi Ósakaová od loňského US Open, kde dohrála obhájkyně titulu v osmifinále, až do letních olympijských her v japonském Tokiu, tedy v rodné zemi dvaadvacetileté tenistky.

„Pracuji s týmem, který mi skutečně rozumí a je to pro mě cenná zkušenost. Nebude to tradiční sportovní dokument,“ láká aktuální světová desítka fanoušky.

Scénáristi se chtějí v chystaném dokumentu zaměřit kromě sportovní kariéry Naomi Ósakaové také na její multikulturní identitu. Historicky první světová jednička z Asie se narodila v japonské Ósace, ale ještě jako dítě s rodiči emigrovala do USA. Její maminka Tamaki je Japonka a otec Leonard pochází z Haiti.